Posted by : Adsız 9 Şubat 2015 Pazartesi

gençlik kampı 2015
Her yıl ücretsiz olarak gerçekleştirilen ve her yıl daha fazla genci, gençlik kamplarıyla buluşturan Gençlik ve Spor Bakanlığı, bu sene 60 Bin genci kamplara davet ediyor!


Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, bu yıl içinde düzenlenecek kamplara 60 bin gencin katılmasını hedeflediklerini açıkladı. 13 doğa kampı ve 9 deniz kampı olmak üzere toplam 22 kampta gençler bir araya gelecek.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç:

“Gençlerimizin bu kamplardan mutlu olarak ayrılması en büyük önceliğimiz. Kampların sonunda gençlere planlı zaman kullanımı becerisinin kazandırılmasını da hedefleniyoruz. Onların keyifli vakit geçirmeleri, sosyal yaşamı öğrenmeleri, zorluklarla mücadele edebilmeleri, eğlenceli yollarla birçok konu başlığında öğrenme becerisini kazanmaları, bizler için büyük önem taşıyor. Gerçekleştireceğimiz kamplar bütün bu özelliklerin gençlerimizde var olması adına önemli rol oynayacak”

Haziran-Eylül ayları arasında 13 doğa kampı ve 9 deniz kampı olmak üzere toplam 22 kampta gençler in bir araya geleceğini belirten Bakan Çağatay Kılıç,” Gençlerimiz kampların başlamasını iple çekiyor. Onların bu sene de unutulmaz bir kamp dönemi geçireceklerine inanıyorum” diye konuştu.

Bakan Çağatay Kılıç,şöyle devam etti:

“Gençlerimizin bu kamplardan mutlu olarak ayrılması en büyük önceliğimiz. Kampların sonunda gençlere planlı zaman kullanımı becerisinin kazandırılmasını da hedefleniyoruz. Onların keyifli vakit geçirmeleri, sosyal yaşamı öğrenmeleri, zorluklarla mücadele edebilmeleri, eğlenceli yollarla birçok konu başlığında öğrenme becerisini kazanmaları, bizler için büyük önem taşıyor. Gerçekleştireceğimiz kamplar bütün bu özelliklerin gençlerimizde var olması adına önemli rol oynayacak” diye konuştu.

Gençlik kamplarında neler olacak?

Gençlerin serbest zamanlarını çeşitli sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle değerlendirmelerini, yurdumuzun tarihi, kültürel ve milli değerlerini yakından görmelerini, bölgeler arası kültür alışverişi ile farklı fikirde kişilerle tanışma ve kaynaşmalarına imkan sağlamak amacıyla düzenlenen gençlik kampları 16 farklı şehirde düzenlenecek.

Gençlik kamplarına katılacak gençler, unutulmayacak deneyimlere ve aktivitelere tanıklık edecek.

Kamplarda gençlerde birlikte hareket etme ruhunu geliştirecek rafting, kano, yüksek ip aktiviteleri, yapay tırmanış, dağ bisikleti, doğa yürüyüşü, okçuluk, paintball, mini golf, binicilik, sokak oyunları, futbol, voleybol, basketbol, tenis, badminton, masa tenisi gibi sportif faaliyetler yürütülecek. Ayrıca satranç, mangala gibi zeka geliştirici oyunlar oynanacak.

Geziler, farkındalık oluşturacak

Kamplarda gençlerin kişisel becerilerini geliştirmek için el sanatları, müzik ve tiyatro faaliyetlerine yer verilecek. Ayrıca özgüvenlerini güçlendirecek, kendilerini ifade edebilme becerisini kazandıracak etkinlikler, ülkemizin doğal ve kültürel zenginlikleri konusunda farkındalık oluşturacak geziler ile gönüllülük faaliyetleri konusunda bilinç oluşturacak çalışmalar geçekleştirilecek.

2015 Yılında İllere Göre Yapılması Planlanan kamplar

2015 yılında düzenlenmesi planlanan kamp yerleri ve illeri ise şöyle;

Doğa Kampları
Doğa Kampları; Antalya (Duacı Gençlik Kampı), Bolu (Aladağ Gençlik Kampı) , Karabük (Ovacık Gençlik Kampı), Kastamonu (Yolkonak Gençlik Kampı, Kadıdağı Gençlik Kampı), Kırşehir (Hirfanlı Gençlik Kampı), Manisa (Şehzadeler Gençlik Kampı), Osmaniye (Aslantaş Gençlik Kampı), Samsun (Nebiyan Gençlik Kampı), Trabzon (Düzköy Gençlik Kampı), Van (Gevaş Gençlik Kampı), Burdur (Salda Çadır Kampı) ve Isparta’da (Davraz Gençlik Kampı) düzenlenecek.

Deniz Kampları
Deniz kampları ise Aydın (Davutlar Gençlik Kampı), Hatay (Uluçınar Gençlik Kampı) ve Samsun’da (19 Mayıs Gençlik Kampı) düzenlenecek. Ayrıca Mersin Silifke’de 3, Çanakkale Gökçeada’da ise 3 kamp gerçekleştirilecek.

Daha önce yapılan etkinliklerde neler yapıldı, tıkla öğren!

{ 2 yorum... read them below or Comment }

  1. Yanıtlar
    1. Deniz Kampları 12-15; Doğa Kampları 16-22 yaş aralığındadır. Bakanlık bunları değiştirme hakkına da sahiptir.

      Sil

En Kültürlüler

İzleyiciler

Alt Kategoriler

Asla Vazgeçmeyenler

- Güç ve güveni hep dışımda aradım. Ama bunlar, insanın içinden gelir ve hep oradadır.
(Sigmund Freud)

- Dünya üzerinde en güçlü silah, ateşlenmiş insan ruhudur.
(Marshall Foch)

- Onların peşinden gidebilecek cesaretiniz ve yeterli özgüveniniz varsa, bütün rüyalar gerçek olabilir.
(Walt Disney)
Blogger tarafından desteklenmektedir.

- Copyright © Kültür Yaşa -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -