Posted by : Adsız 1 Nisan 2014 Salı

Yaratıcı
Günümüz dehalarının hayranlıkla izlediğimiz işlerden, davranışlardan ve konuşmalarından etkilenmemek mümkün değilken kendi psikolojik savaşımızı başlatıyoruz istemesek dahi; yaratıcı olmak, enteresan fikirlere sahip olup hayran bırakmak veya çevreden sonu gelmez övgü almak. Tüm bu istekler bizi beynimizi depolamaya, ister istemez bilgiyle doldurmaya iteliyor.

Şimdi kendinizi bu kadar yormadan, dehalara yapılmış araştırmalar sonucu ortaya çıkan maddeleri uygulayarak yaratıcılığınızı ön plana çıkaracak yazı dizisini takipte kalın.

Hazırlık Maddeleri:

Bunun hazırlığı olur mu? demeyin, olur. Alelade yapılmış her şey baştan savma ve verimsiz olur. Onun için hazırlık kısmında iyi bilmemiz gerekenler;

-Her maddeyi hayatınıza uyarlamak için aynı anda değil, hafta hafta yapın ki hayatınıza yerleşsin.
-Kitap okuruz, film izleriz veya bir şeyler yaşarız. Buralardan aldığımız dersleri uygulamaya çalışırız fakat üç gün sonra unuturuz. Çünkü; onu gerekli süre hayatımıza yerleştiremedik. Onun için verdiğim maddelerin hangi hafta yapılması gerektiğini söyleyeceğim ve o bir hafta sadece o maddeleri yapmalısınız.

Haydi başlayalım artık...

1.Hafta:

Yapılacaklar Listeniz Olsun
Beyninizi uyanık tutmak önemlidir. Fakat yoğun günlerinizde atlayamayacağımız şeylerin listesini çıkartmak, yoğunluğunuz da size daha rahat hareket etme fırsatı verecektir. Yapacağınız şeyleri ilk önce tarihi olarak sıralayın ve sonra da önem sıranıza göre düzenleyin. Hangisi önemliyse onu başa alın.

Biz hep hata yaparız. En önemliyi sona bırakıp tüm dikkatimizi ona vereceğimize inanırız fakat öyle olmaz çünkü sona gücümüz kalmaz ve baştan savma yaparız. O yüzden en önemlisi en önce gelsin.

Vaktinizin size kalması için bu etkili bir yöntemdir. Vaktinizin size kalması da daha fazla dinlenme ve daha fazla sosyal olmayı sağlar. Dışarıda olmak, görmek, bilmek, hissetmek yaratıcı insanların en önemli özelliğidir.

Not Defteriniz Yanınızda Olsun 
Direkt bir not defteri taşımak zorunda değilsiniz. Artık günümüzde telefonlar bu işi görüyor. Yapılacaklar listenizde burada olabilir. Ayrıca yeni bir liste oluşturun ve burada; hayatınızın boyunca yapmak istediğiniz şeylerin listesini oluşturun. Farklı şeyler yapmak yeni fikirler ürettirir.

Kafein Gerek
Biliyorsunuz artık; Nescafe. Kafeinin yararları bugün her yerde geziyor ve okuyorsunuzdur. Belirli bir seviyede abartmadan tüketmek konsantrasyonunuzu arttıracaktır ve hızlı düşünmenizi sağlar (bu da yaratıcı kişi özelliği). Yaratıcı dopingidir kahve.

2. Hafta

Teknolojiden Uzaklaşın
Belki işiniz için, ödeviniz için ya da oyun için sürekli bilgisayar, telefon ve televizyon başındayız. Her ne kadar yararlı bir şeyler izliyoruz desek bile bizi uyuşturduğu aşikar. Yeni şeyler keşfetmek için daha çok dışarıda olmak gerekir. Siz de biraz teknolojiden uzaklaşıp dışarıda olun.



Esinlenin, Kopya Çekmek Yok!
İşiniz veya geleceğiniz için sizi farklı kılacak şeyi düşünün. Fikir geliştirmek için araştırın fakat kimseden kopya fikirleri yeniden hayata geçirmek size bir şey katmaz. Bu yüzden takipte kalın haberdar olun ama takipte kaldığınız fikri geliştirip kendinize senkron edin. Unutmayın: Esinlenmekle, kopyalamak çok farklı şeyler.

Esinlenme diye bir kavramın varlığı kesin; önemli olan insanı çalışırken yakalaması. Pablo Picasso

Yeni Müzik Tarzınız
Popüler şarkılarınız rutin hayatın birer parçasıdır ve bu rutini değiştirmenin en basit yöntemi de yeni şeyler dinlemektir. Ayrıca bu yeni tarzınızı hareketli parçalardan seçmeniz, günlük performansınızı arttıracaktır. (bilimseldir.)

İlham zorlamayla gelmez. Da Vinci's Demonds
Altı maddemizi verdik ve devamı gelecek.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

En Kültürlüler

İzleyiciler

Alt Kategoriler

Asla Vazgeçmeyenler

- Güç ve güveni hep dışımda aradım. Ama bunlar, insanın içinden gelir ve hep oradadır.
(Sigmund Freud)

- Dünya üzerinde en güçlü silah, ateşlenmiş insan ruhudur.
(Marshall Foch)

- Onların peşinden gidebilecek cesaretiniz ve yeterli özgüveniniz varsa, bütün rüyalar gerçek olabilir.
(Walt Disney)
Blogger tarafından desteklenmektedir.

- Copyright © Kültür Yaşa -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -