Menu

24 Aralık 2013 Salı

Yılbaşı İçin Menü Önerisi

yılbaşı
Yılbaşı geldi, gelecek derken az bir zaman kaldı. Bu yılbaşında eş, dost, akrabalarınızı davet etme planlarınız varsa siz ne yemek yapacağım diye düşünmeyin. İşte size yılbaşının vazgeçilmez ve en çok tercih edilen yemeklerinden olan hindili,  yemek menü önerisi geliyor.









Menü

Kırmızı Biberli Hindi Pane (6 Kişilik)
Hindi pane














Gerekli Malzemeler:
  • 3 parça hindi göğsü,
  • 2 adet közlenmiş kırmızı biber, 
  • 1 paket pane harcı,
  • 3 adet yumurta,
  • Tuz,
  • Karabiber,

Yapılışı:
hindi etini tuz ve karabiberle tatlandırın. Ortasına dilimlenmiş kırmızı biberi koyup, etleri rulo biçimde sarın. Önce çırpılmış yumurtaya, daha sonra da pane harcına bulayın. Kızgın sıvı yağda kızartın. Yanında haşlanmış sebze ve salatayla servis edin.

Safranlı Pilav (3-4 Kişilik)
safranlı pilav


















Gerekli Malzemeler:

  • 1 adet küçük soğan,
  • 1 tatlı kaşığı safran,
  • 2 su bardağı pirinç,
  • Üç buçuk su bardağı su,
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ,
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber,
  • Tuz


Yapılışı:
Pirinci ılık suda yarım saat bekletip süzün. Soğanı küp küp doğrayıp sıvıyağda pembeleşinceye kadar kavurun. Üzerine su ve 1 tatlı kaşığı safranı ekleyin. Su kaynağında 2 su bardağı pirinci suya atın. Tuz ve kırmızı ilave edip kısık ateşte pişirin. Ocağı kapattıktan sonra dinlendirip servis yapın.


Böğürtlen Reçelli Kurabiye (24 adet)
kurabiye
















Gerekli Malzemeler:

  • 1 paket margarin (250 gr),
  • 3 çorba kaşığı pudra şekeri,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 1 paket vanilya,
  • 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu,
  • 1 adet yumurta (akı ve sarısı ayrılmış)
  • Alabildiği kadar un.


Üzeri İçin:

  • Yarım su bardağı böğürtlenli reçel,
  • 1 su bardağı dövülmüş fındık.


Yapılışı:
Margarin, pudra şekeri, kabartma tozu, vanilya, rendelenmiş portakal kabuğu ve 1 adet yumurta sarısını iyice karıştırın. Aldığı kadar un ekleyip yoğurun. Hamurdan bezeler koparıp elinizle yuvarlayın. Daha sonra ortalarına baş parmağınızla bastırın ve fındığa bulayıp, ortalarına böğürtlen reçeli koyun. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında renk değiştirene kadar pişirin. Ilık olarak servis edin.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder