Menu

28 Nisan 2013 Pazar

Havuç ve Tarçınlı Muffin Tarifi

Havuç ve Tarçınlı Muffin Tarifi
Kültür'lü Mutfak'ta bu sefer Havuçlu ve tarçınlı muffin tarifini veriyoruz. Yapılışı kolay bi yiyecek. Afiyet olsun











Malzemeler ;


  • Su bardağını tam doldurmayacak şekilde tereyağı veya ayçicek yağı.
  • 3 yumurta,
  • 1 su bardağı toz şeker, 
  • 3 adet havuç, 
  • 2 tatlı kaşığı tarçın,
  • 1 su bardağı ceviz, 
  • 2 su bardağı beyaz un,
  • 1 paket kabartma tuzu,
  • istediğiniz kadar pudra şekeri.



Yapılışı ;
Havuçların kabuklarını soyup, rendeleyelim. Aynı işlemi tarçında da yapalım tarçında rendeleyelim. Cevizlerde kıyarak küçük hale getirelim.
Daha sonra bir kaba yumurta ve şekeri koyarak bir kaç dakika boyunca çırpalım. Tereyağını ekleyip karıştırmaya devam edelim.
Rendelediğimiz havucu, tarçını, vanilya, un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırmaya devam edelim. Cevizleri en son hamur haline geldikten sonra ekleyelim.

Hamuru, yağladığımız kek kalıbına döktükten sonra 182 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin. Pişen muffini soğutmaya bırakın ve soğuduktan sonra üzerine istediğiniz miktarda pudra şekeri dökebilirsiniz.


Afiyet olsun.

Kültür'lü Mutfak

Bir göz buna atın...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder